Dar pasimatysim

Detektyvų ir psichologinių trilerių karaliene vadinamos Mary Higgins Clark romanas „Dar pasimatysim“ pasakoja apie televizijos naujienų reporterę, kuriai tenka aiškintis ne tik paslaptingas tėvo žūties aplinkybes, bet ir susidurti su savo antrininke, kuri jau nebegyva. Gal pavojus jai pačiai didesnis nei ji įtaria?

Nužudyta moteris – tikrų tikriausia jos antrininkė… Kai televizijos žinių reporterė Megan Kolins pamato į baltą audeklą įvyniotą negyvą moterį, ji pasijunta taip, lyg žiūrėtų į veidrodį. O problemų Megan turi ir be šio keisto įvykio. Prieš devynis mėnesius jos mylimas tėtis su mašina nukrito nuo Niujorko tilto. Dabar tyrėjai ir draudimo agentūros atstovai ją tikina, kad upėje nėra jokių automobilio pėdsakų, ir įtaria, kad jos tėtis tiesiog suvaidino savo mirtį.
Gąsdinančiai greitai ir neįtikėtinai keistai visi įvykiai ima dėliotis taip, kad atsiranda vis daugiau sąsajų tarp Megan tėčio ir jos antrininkės žūties. Iškyla pavojus ir pačiai Megan, tačiau ji pasiryžusi išsiaiškinti tiesą ir atskleisti visas paslaptis. Šioje košmariškoje paieškų kelionėje Megan supras, kad tiesa kartais neša mirtį.
Detektyvinio trilerio meistrė Mary Higgins Clark knygoje „Dar pasimatysim“ įtraukia skaitytoją į gąsdinantį ir įtampos kupiną nusikaltimų ir sąmokslo voratinklį. Tiesa čia gali pasirodyti skaudesnė, nei galima ištverti.
Mary Higgins Clark (Merė Higins Klark, g. 1927 m.) – amerikiečių rašytoja, viena geriausių detektyvo žanro kūrėjų, psichologinių trilerių meistrė. Yra parašiusi apie 50 romanų, visi tapo tarptautiniais bestseleriais. Jos debiutinis romanas, išleistas 1975 metais, buvo perleistas jau kone 80 kartų.
Pagal knygą „Dar pasimatysim“ JAV sukurtas ir to paties pavadinimo TV filmas.
M. H. Clark dirbo sekretore, vėliau visą dėmesį skyrė šeimai, tačiau tuo pat metu rašydavo trumpas istorijas žurnalams, o netikėtai mirus vyrui pradėjo kurti radijo pjeses. Sulaukusi pasisekimo ir paskatinimo, ėmėsi rimtesnių kūrinių rašymo ir tapo viena populiariausių bei įtakingiausių detektyvų rašytojų pasaulyje. Vien JAV parduota daugiau nei 100 milijonų jos knygų egzempliorių.

Iš anglų kalbos vertė Vytautas Petrukaitis

Autorius: Mary Higgins Clark
Išleidimo metai: 2018