Kai ateis niekada

Barbaros Davis romanas „Kai ateis niekada“ pasakoja istoriją apie moterį, uždarytą savo praeityje ir nerandančią kelių, kaip ištrūkti iš skausmą sukeliančių situacijų.

„Kai ateis niekada“ herojė Kristė-Lina skausmingą izoliaciją patyrė jau vaikystėje, kai pabėgo iš narkomanų tėvų namų. Jau tuomet ji suprato, kad nei vienas adresas nėra nuolatinis ir nei vienas pažadas – šventas. Kurį laiką ji rado ramybę šeimoje, susituokusi su detektyvinių bestselerių rašytoju Stivenu Ladlou, bet viskas baigėsi lemtingą naktį, kai jos vyro vairuojamas automobilis nulėkė nuo skardžio. Stiveno kūnas nebuvo vienintelis rastas iš vandens ištrauktoje mašinoje. Kai žinia apie paslaptingą violetinių akių blondinę pasiekia visuomenę ir pradeda siautėti žiniasklaidos cirkas, Kristė-Lina vėl bėga.

Ieškodama skausmingų atsakymų, „Kai ateis niekada“ herojė sužino dar vieną sukrečiančią naujieną – Stivenas ir jo meilužė turėjo vaiką, mažą mergaitę Irisę, dabar gyvenančią varge su savo sunkiai sergančia prosenele. Mintis, kad mažajai Iris, kaip kadaise teko pačiai Kristei-Linai, reikės gyventi svetimose šeimose, yra nepakeliamai skausminga. Bet Kristė-Lina nusprendė, kad ji niekada nesustos, šitaip bandydama apsisaugoti nuo aplinkinių sukeliamo skausmo. Ar Kristė-Lina suras savyje jėgų ir pasiryžimo sustoti ir surasti savyje mokėjimą atleisti ir mylėti?

„Romanas „Kai ateis niekada“ yra dar viena Barbaros Davis pergalė: šiuolaikinis pasakojimas apie paslaptį, jungiančią neištikimą vyrą su vaikystės trauma ir netesėtais pažadais. Kristė-Lina istorija apie žmogaus atsparumą ir pažeidžiamumą, apie skausmą ir mokėjimą išsigydyti, apie tai, kaip mes užsidarome savigynai, bet ir sugebame atsiverti meilei“.

Barbara Claypole White, bestselerio „Idealus sūnus“ autorė

„Atjautos kupina ir romantiškai šviežia Barbaros Davis istorija apie moterį, kuri praeityje perėjo daug kančios kelių. Šioje įkvepiančioje pasakoje kalbama, kaip pradėti viską iš naujo ir atsikratyti nepasitikėjimo savimi, vienintelio dalyko, kuris neleidžia mums judėti pirmyn“.

Emily Carpenter, bestselerio „Melo svoris“ autorė

Amerikietė Barbaros Davis dvylika metų dirbo juvelyrikos industrijoje. Kaip ji pati pasakoja, pagavusi mūzą, metė darba korporatyvinėje aplinkoje ir atsidavė rašymui. Barbaros Davis yra penkių puikiai parduodamų knygų autorė, gyvena Rochesteryje kartu su vyru Tomu ir katinu Simonu.

Iš anglų kalbos vertė Gabrielė Virbickienė

Autorius: Barbara Davis
Išleidimo metai: 2019