101 būdas suvaldyti nerimą ir depresiją

„101 būdas suvaldyti nerimą ir depresiją: pratimai, padedantys nusiraminti ir atsikratyti baimių, fobijų, panikos priepuolių, išgąsčio bei vangumo“ – autorės Tanya J. Peterson parengtas praktinis vadovas, kuris padės surasti kelią į gyvenimą be nerimo, šiais skubos laikais kankinančio kone kiekvieną žmogų.

Nerimas, jaudulys ir baimė užgožia mintis bei emocijas, daro įtaką mūsų pasirinkimams ir elgesiui. Žmonės dažnai jaučiasi taip, tarsi jų gyvenimas būtų apribotas. Kaip nerimas mus veikia?

Negalime nustoti galvoti apie dalykus, kurie nutiko praeityje.

Negalime nustoti jaudintis dėl to, kas nutiks ateityje, ir nesvarbu ar tai bus rytoj, ar po kelių metų.

Jaučiamės pavargę ir niekada neatsipalaiduojame.

Turime daug neapibrėžtų, bet nuogąstauti verčiančių minčių.

Jaučiamės tarsi sutraiškyti gyvenimo.

Mes pradedame vengti žmonių ir keblių situacijų.

Kenčia mūsų santykiai, kenčia mūsų darbas, kenčiame mes patys.

Ne kartą bandėme atsikratyti nerimo, bet nepavyko.

Nesvarbu, ar sutinkame su vienu aukščiau išvardintų teiginių, ar su visais, galime pradėti judėti per savo nerimą, jo atsikratyti ir eiti link tokio gyvenimo, kokio trokštame. Dalykų, dėl kurių iš tiesų reiktų nerimauti, mūsų gyvenime yra nedaug.

Knygos „101 būdas suvaldyti nerimą ir depresiją: pratimai, padedantys nusiraminti ir atsikratyti baimių, fobijų, panikos priepuolių, išgąsčio bei vangumo“ pagrindas yra judėjimas pirmyn.

101 patarimas, priemonės bei technikos, kurių moko leidinys, yra surinkti iš specialistų, kurie tyrinėja nerimą bei žmonių, kuriems teko su juo gyventi. Aprašytus metodus autorė naudojo ir pati. Taip pat juos taikydama padėjo įvairaus amžiaus žmonėms atrasti priemones, padedančias jiems išbristi iš nerimo spąstų.

Kiekvienas patarimas yra efektyvus, tačiau skaitytojai turės ir kelis pasirinkimus. Visi žmonės yra unikalūs, todėl patiriamas nerimo jausmas taip pat yra vis kitoks. Kas nuostabiai veikia vieną žmogų, gali būti netinkama kitam. Turėdami kantrybės, praktikos ir atkaklumo, skaitytojai atras savo kelią.

Autorė patarimus suskirstė į penkis skyrius, kuriuose siūloma praktinė nerimą mažinanti veikla. Leidinyje kalbama apie būdus įveikti nerimą darbe ar mokykloje, apie priemones atsikratyti šio jausmo santykiuose. Taip pat šnekama apie kasdieninių rūpesčių kontrolę.

Tanya J. Peterson – turi daug asmeninės ir profesinės patirties psichinės sveikatos priežiūroje. Apie nerimą ir jo valdymą ji nuolat rašo straipsnius, bei tekstus į tinklaraštį, taip pat išleido keletą knygų.

Iš anglų kalbos vertė Laimutė Pacevičienė

Autorius: Tanya J. Peterson
Išleidimo metai: 2020