Druskininkų savivaldybės viešojoje bibliotekoje buvo pristatyta knyga „Šoka šarka ir genys. Dzūkijos kaimo autentiški vaikų žaidimai“. Renginyje dalyvavo knygos autorė Vanda Mockevičienė, etnologė Gražina Kadžytė ,Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos direktorius Petras Zurlys, Nedzingės kaimo etnografinis ansamblis ir Nedzingės kaimo vaikai. Druskininkų viešosios bibliotekos direktorė Laima Žėkienė pristatydama svečius pasidžiaugė, kad ,,pasitikdami Lietuvos valstybės šimtmetį galime didžiuotis turėdami tokius žmonėmis, kaip Vanda Mockevičienė, kurios dėka, ateinantiems šimtmečiams išliks Dzūkijos krašto vaikų vikrumą ir kūrybiškumą lavinantys žaidimai, dainos, kaimo žmonių pasakojimai – autentiški jokiuose archyvuose neužfiksuoti‘‘. Jai pritarė Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos direktorius Petras Zurlys, kalbėdamas jog ,,laikui bėgant neužrašyta medžiaga užsimirš. Knygą galima vadinti vadovėliu, artimiausiu metu kreipsiuosi į Švietimo ir mokslo ministeriją dėl jos tiražavimo‘‘. Gausiais plojimais buvo pasitikta mokytoja, Nedzingės kaimo vaikų folkloro ansamblio „Piemenukai“ įkūrėja ir vadovė Vanda Mockevičienė. Ji prisiminė savo vaikystę, jaunystę ir begalinį norą mokytis. Vanda tapo pradinių klasių mokytoja, rinko įvairią medžiagą, kaupė straipsnių iškarpas apie muziką, net nenujausdama, kad šis pomėgis vėliau pasitarnaus jos darbe. Mokytoja buvo labai veikli, muzikali organizuodavo mokyklų vakarėlius, tai pastebėjusi mokyklos direktorė išsiuntė Vandą į muzikos kursus. Tada ir prasidėjo jos kaip muzikos mokytojos karjera. Gyvenimas prabėgo bendraujant su kaimo žmonėmis, išgirsta daug gražių, įdomių, pamokančių posakių, dainų, pasakojimų, kad jų neužmirštų, užsirašydavo, na o praeitą žiemą nusprendė visus užrašus sutvarkyti. O dukra Jūratė, nusprendė tuos užrašus suguldyti į knygą. Tai ir atsirado knyga ,,Šoka šarka ir genys. Dzūkijos kaimo autentiški vaikų žaidimai‘‘.
Dzūkijos krašto papročiais jų gausa, įvairove džiaugėsi dar viena vakaro viešnia etnologė Gražina Kadžytė. Ji ragino visus, būti neabejingais protėvių tradicijoms, prisidėti prie krašto tautosakos rinkimo: ,,kiekviena mūsų krašto istorijėlė yra daug svarbesnė, gyvybingesnė tada, kai prie jos būna prisidėję patys etninės kultūros puoselėtojai‘‘.
Renginyje skambėjo Nedzingės moterų folkloro ansamblio (vadovė Nijolė Maceikienė) ir Nedzingės kaimo vaikų atliekamos dainos, žaidimai. Nedzingės moterų folkloro ansamblį pasveikino ir prisiminimais pasidalijo Druskininkų ,,Bočių‘‘ vadovė Zita Jančiauskiene su savo ansambliečiais. Druskininkų dienos užimtumo centro auklėtiniai vadovaujami mokytojos Nijolės Zdančiuvienės smagiai prisijungė prie Nedzingės vaikų ir kartu žaidė žaidimus. Smagu kai kartos susijungia kartu.