Balandžio 27 dienos popietę Druskininkų savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko tautodailininkės Dianos Lukošiūnaitės jubiliejinės karpinių parodą ,,Šimtažiedis“ pristatymas. Čia rinkosi visi, norintys pasigrožėti autorės darbais, pabendrauti ir pasveikinti parodos autorę.
Kaip sakė pati Diana ,,Šimtažiedis“ – tai ne tik Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetis, bet tai kartu ir mano šimtmetis, susidedantis iš gražių apvalių skaičių… 30 metų po technikumo baigimo, jau 20 metų nesiskiriu su žirklutėmis, bei mano jubiliejus…“. Bibliotekos direktorė Laima Žėkienė pristatė autorę ir jos darbus, kalbėjo apie Dianos atsidavimą savo kūrybai. Dianą pasveikino Druskininkų savivaldybės administracijos vyriausioji specialistė turizmui ir kultūrai Ingrida Griniūtė, jos buvę mokytojai – menotyrininkas Adelbertas Nedzelskis, dailininkė Elma Šturmaitė, Druskininkų poezijos ir kitų menų mėgėjų asociacija „Branduma“ nariai Jonas Tertelis ir Alvyra Grėbliūnienė, Vilniaus tautodailininkų bendrijos valdybos narė – tapytoja Eugenija Martinaitytė, uteniškė tautodailininkė Rasa Sliesoriūnienė, Merkinės kultūros centro direktorė Jurgita Keršienė ir kt.Popietės metu skambėjo Merkinės kultūros centro folkloro ansamblio ,,Kukalis“ ( vadovė Laimutė Jakštienė) atliekamos dainos.
Diana savo parodoje eksponuoja 15 darbų. Kiekvienas išskirtinis, tačiau visus jungia pasikartojantis ,,Gyvybės medžio“ motyvas, nes Dianai labai myli medžius. ,,Medžio archetipas labai persipina su žmogaus gyvenimu, jo egzistencija, prasme. Medis giliai įleidžia šaknis į žemę ir semiasi jėgų, stiprybės, drąsos. Drąsos stiebtis į saulė, į šviesą. Išskleisdamas plačiai savo šakas – rankas – gyvenimui apkabinti. Dovanodamas aplinkiniams neapsakomą žiedų aromatą, dalindamas nuostabaus skonio vaisius – tuo pačiu ir save kitiems… Toks tas žmogaus gyvenimas, žygiuojant per pasaulį plačiais žingsniais, dovanojant kitiems sušildytus meile darbus, žodžius, žinias…“, savo mintimis dalijas parodos autorė Diana Lukošiūnaitė.