Gegužės 25 d. Druskininkų savivaldybės viešojoje bibliotekoje buvo pristatyta gamtininko Selemono Paltanavičiaus parengta ir leidyklos „Terra Publica“ išleista knyga „Vysla per Lenkiją“. Renginyje dalyvavo knygos sudarytojas ir autorius Selemonas Paltanavičius. leidyklos „Terra Publica“ rinkodaros vadybininkė Marija Vaitiekienė, koncertavo Druskininkų „Bočių“ mišrus ansamblis (vadovas V. Dancevičius).
Knyga „Vysla per Lenkiją“ – jau antroji knygų serijos „Nacionalinė ekspedicija“ dalis. Didelio populiarumo sulaukęs LRT projektas „Nacionalinė ekspedicija“ atveria nepažintus Lietuvos istorijos klodus. Šį kartą atradimų maršrutas driekiasi jau ne Lietuvos, o Lenkijos teritorija, ilgiausia Lenkijos upė – Vysla.
Į antrąją serijos knygą „Vysla per Lenkiją“ sugulė mažai girdėti Lietuvos istorijos pasakojimai, netikėti kultūriniai ir etnografiniai atradimai, intriguojami, stereotipus laužantys Lietuvos ir Lenkijos bendrumai bei skirtumai. Pro žinomo rašytojo, gamtininko, žurnalisto akis neprasprūdo ne tik Lietuvai svarbios istorijos ir gamtos detalės, bet ir spalvingas pačios ekspedicijos gyvenimas. Paklaustas apie būsimąją kelionę, svečias atsakė, kad laukia labai įdomi, bet dėl didelio karščio fiziškai sunki ekspedicija. Planuojama rytiniu Lenkijos pakraščiu nukeliauti iki Černobylio, vėliau į Dneprą nuleisti „Vytautą Didįjį“ ir per visą Ukrainą plaukti iki Juodosios jūros.