Rugsėjo 25 d. pavakarę į Druskininkų savivaldybės viešąją biblioteką gausiai rinkosi druskininkiečiai ir miesto svečiai į dailininko, menotyrininko, Druskininkų garbės piliečio Adelberto Nedzelskio kūrybos darbų parodos ,,Dar čia pat‘‘ pristatymą. Šį rudenį Adelbertas Nedzelskis pasitiko 85–ąjį savo gyvenimo jubiliejų. Pasveikinti dailininko susirinko gausus būrys jo kūrybos gerbėjų, autorių sveikino Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius, buvę kolegos, dailininkai, menotyrininkai, bičiuliai, artimieji.
Renginys prasidėjo ištrauka iš televizijos laidos ,,Gyvenimo vėjais‘‘ apie Adelbertą Nedzelskį, jo pirmą kelionę į Druskininkus, darbus Druskininkuose. Didelę reikšmę A. Nedzelskio gyvenime užima jo kūryba – tapyba, medis, menotyrinis darbas. Adelbertas Nedzelskis nuo 1965 metų dalyvauja respublikinėse ir grupinėse parodose, surengė asmenines parodas Lietuvoje ir užsienyje. Parodose eksponuoja medžio darbus, akvareles, pasteles. Jo darbų turi įsigiję šalies muziejai, įvairių šalių privatūs kolekcionieriai.
Parodoje ,,Dar čia pat‘‘ eksponuojami 22 autoriaus darbai, visi darbai – pastarosios vasaros kūriniai. Personalinėje parodoje galima pamatyti paveikslų, sukurtų įvairia tematika ,tai Druskininkų gamtos vaizdai, peizažai. gėlės, abstrakčios kompozicijos. Parodos autorius Adelbertas Nedzelskis džiaugėsi, kad ,,toks malonus užsiėmimas kaip piešimas, padeda kasmet sutraukti gausų bičiulių būrį į parodos atidarymą‘‘.
Už nuopelnus saugant, tiriant ir populiarinant M.K.Čiurlionio kūrybinį palikimą bei lietuviškosios kultūros puoselėjimą A.Nedzelskiui Druskininkų savivaldybės taryba 2003-09-19 sprendimu Nr. T1-187 suteikė Druskininkų Garbės piliečio vardą.
Paroda Druskininkų savivaldybės viešoje bibliotekoje veiks iki spalio 26 d.