Spalio 12 d. Drusininkūų savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko labdaros ir paramos fondo ,,Švieskime vaikus“ knygų dovanojimo šventė ,,Vaikų bibliotekėlė 2018“.
Knygų dovanojimo šventėje labdaros ir paramos fondo savanoris Donatas Mizaras dovanojo vaikiškų knygų rinkinius visoms Druskininkuose esančioms įstaigoms, kuriose yra vaikiškų knygų bibliotekos. Be vaikiškų knygelių rinkinių viešajai bibliotekai buvo padovanota 42-jų tomų knygų serija ,,Lietuvos literatūros lobynas. XX amžius“. Renginio metu visus susirinkusius džiugino lopšelio – darželio ,,Žibutė“ ,,Saulutės“ grupės vaikų dainos ir šokiai. Mažieji buvo pasipuošę dzūkiškais tautiniais kostiumais, kuriuos šių metų pradžioje jie gavo dovanų iš labdaros ir paramos fondo. Laikinai einanti viešosios bibliotekos direktorės pareigas Dalė Kalėdienė padėkojo už gausias dovanas ir palinkėjo sėkmės tolimesnėje fondo veikloje.
,,Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“ įkurtas 2013 metais. Jo steigėjai – dainininkas ir aktorius Andrius Mamontovas bei Seimo narys Ramūnas Karbauskis. Fondo misija – aprūpinti Lietuvos bibliotekas, mokyklas, darželius, vaikų dienos centrus bei visas kitas kultūros, švietimo ir socialinių paslaugų įstaigas, dirbančias su vaikais, geriausiomis lietuvių autorių knygomis vaikams. Siekdamas įgyvendinti šį siekį, fondas bendradarbiauja su Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyriumi, Lietuvos rašytojų sąjunga ir kasmet skelbia Nacionalinį vaikų literatūros konkursą ne tik jau pripažintiems rašytojams ir dailininkams, bet ir jauniems talentams. Fondo steigėjai A. Mamontovas ir R. Karbauskis 2015 metais pradėjo didžiausią Lietuvos istorijoje knygų leidybos projektą „Vaikų bibliotekėlės“. Šis projektas- tęstinis, jį planuojama tęsti 20 metų.