Druskininkų savivaldybės viešojoje bibliotekoje nuo balandžio 27 d. buvo eksponuojama tautodailininkės, karpinių meistrės Dianos Lukošiūnaitės naujausių karpinių paroda „Gimtadienis karantine“. Diana gimė ir augo Druskininkuose, baigė Druskininkų dailės mokyklą, vėliau studijas tęsė St. Žuko taikomosios dailės technikume. Nuo pat mažumės Diana mėgo rankdarbius. „Skaityti ir nerti vašeliu pradėjau nuo šešių metų. Įvairius mezgimo raštus tiek virbalais tiek vašeliu išmegzdavau be aprašymų iš užsienietiškų žurnalų, su žirklutėmis rimčiau draugauti ir dalyvauti parodose pradėjau nuo 1998 metų“ prisiminimais dalijosi tautodailininkė.
Diana Lukošiūnaitė nuo 2010 metų yra Tautodailininkų sąjungos narė, 2012 metais jai suteiktas Meno kūrėjo statusas. 2013 metais už kūrybinį indėlį Druskininkų poezijos ir kitų menų mėgėjų asociacijoje ,,Branduma“ kūryba įvertinta medaliu „Brandumos garbė“. 2014 ir 2020 metais Tautodailės Regioniniame ture suteiktas Geriausias metų liaudies meistras ,,Aukso vainikas“ III vieta. 2015 ir 2019 metais Tarptautinių velykinių parodų konkurse Punske (Lenkija) Diana tapo laureate karpinių kategorijoje. 2015 metais sertifikuotos karpytos užuolaidos ir paveikslai. 2020 metais Lietuvos Kultūros taryba Tautodailininkei skyrė stipendiją, na o 2021 metais skirta Druskininkų kultūros puoselėtojo premija ir diplomas.
Diana yra dalyvavusi daugiau nei per 100 parodų Lietuvoje, Lenkijoje, Vokietijoje, Rusijoje, Baltarusijoje. Surengta daugiau nei 30 autorinių parodų, sukurta keletą karpinių ciklų „Piliakalnių metams“, „Šimtažiedis“, „Lietuvos tūkstantmečiui“, „Tradiciniai Dzūkijos amatai“ ir kt.
Dianos karpiniai puošia almanachus „Lietuvos ir pasaulio karpinių menas“ (2009), „Lietuvos ir pasaulio popieriaus karpinių menas“ (2010), „Brandumos“ almanache (2010), „Tautodailės metraštis. Dzūkija“ (2013). Jos darbų yra ir kataloguose: Liaudies meno paroda „Pasaulis namuose“ (2014), „Paprotiniai menai Lietuvos etnografiniuose regionuose‘‘ (2015), Tarptautinė popieriaus karpinių paroda „Karpinių kalėdos“ (2015), Liaudies meno paroda (2018), „Popierinis Niūronių žirgelis“ (2019), „Iš žiniuonės skrynios“ (2020). Druskininkų krašto tautotyros metraštyjis I ir II tomas (2018,2019) ir kt. Diana yra kūrybinis bendraautorius ir dailininkas knygelių „Metų ratas. Pavasarėlis“ (2003) ir „Bitutės Zuzės nuotykiai“ (2004). Alvyros Grėbliūnienės „Akių ramybės ežere“ (2010), Onos Alesiūtės-Bleizgienės „Saulėlydis“ (2015) ir Emilijos Večkytės-Klimavičienės „Tylos giluma“ poezijos knygos iliustruotos mano karpiniais. Dianos karpinių yra Nacionaliniame Dailės muziejuje, Raseinių krašto muziejuje, Tauragės krašto muziejuje „Santaka“, Maironio lietuvių literatūros muziejuje ir Valstybiniame Rerichų šeimos muziejuje Sankt Peterburge, taip pat karpinių yra įsigiję privatūs asmenys, keletas iškeliavo į Norvegiją, Angliją, Ameriką, Vokietiją. Dėkojame, tautodailininkei karpinių meistrei, Kultūros puoselėtojo premijos laureatei Dianai Lukošiūnaitei už bibliotekoje surengtą naujausių karpinių parodą „Gimtadienis karantine‘‘. Druskininkiečiai ir miesto svečiai gėrėjosi užburiančiais, meniškais karpiniais. Širdies ir rankų šiluma sušildytas popierius pasakojo savo istoriją, paliesdamas sielos gelmes, palikdamas gražiausius reginius žmogaus akiai. Iki naujų susitikimų, Diana!