Rugpjūtį minime 125-ąsias žinomos gydytojos kineziterapeutės Eugenijos Levickos (1896 – 1931) gimimo metines. Atvykusi iš Varšuvos į Druskininkus dirbti 1924-aisiais metais, ji buvo pagrindinė sveikatos parko įkūrimo iniciatorė: įsteigė čia naujovišką saulės, oro ir mankštos procedūrų gydyklą, kūrė gydomosios mankštos bazę, sudarė gydomosios kūno kultūros metodikas. Tuo metu tai buvo labai inovatyvūs, tiesiog revoliuciniai metodai.
E. Levicka sportavo pati, skatino tuo pavyzdžiu sekti ir besigydančius. Druskininkuose, jos rūpesčiu, įrengtas baseinas, paplūdimių, kortų aikštelės vietos gimnastikai. Parko lankytojai grūdinosi, mankštinosi po atviru dangumi, plaukiojo baseinuose, žaidė tinklinį, krepšinį, tenisą, varžėsi šuolių ir bėgimų rungtyse. Parke veikė vyrų, moterų ir vaikų sektoriai: kiekviename dirbo gydytojas ir gydomosios kūno kultūros instruktoriai, vadovaujantys grupėms bei individualioms pratyboms.
E. Levicka viena pirmųjų Rytų Europoje pradėjo populiarinti aktyvios gyvensenos bei deginimosi saulėje idėjas, tuo pritraukdama į Druskininkus tūkstančius poilsiautojų iš viso regiono. Po antrojo pasaulinio karo jos idėjas tęsė ir Parką plėtė žymus Lietuvos kūno kultūros specialistas Karolis Dineika.