Rugpjūčio 26 dieną į biblioteką rinkosi druskininkiečiai ir kurorto svečiai neabejingi Lietuvos žmonių istorijoms, vyko dviejų knygų pristatymai.
Žurnalistė, istorikė Živilė Kavaliauskaitė pristatė knygą „Trispalvė Irkutsko karštyje: Sibiro reportažai ir atgarsiai“, kurioje spausdinami reportažai iš kelionės po Irkutsko sritį, kurios metu lankyti buvę tremtiniai, tvarkytos lietuvių kapinės. Knyga sudaryta iš dviejų dalių: pirmoje rašoma apie kelionę į Sibirą, antroji dalis skirta Lietuvoje gyvenančių žmonių, kurių tremties vieta buvo Irkutsko srityje, istorijoms, jų likimai siejasi su pirmosios knygos dalies herojais ir vietovėmis. Renginio dalyviams buvo parodyta kelionėje filmuota medžiaga.
Žurnalistas, aviatorius Edmundas Ganusauskas knygoje „Ekselencija, monsinjoras ir…“ pasakoja apie ypatingus žmones, kuriuos, jo žodžiais, jam buvo leista sutikti ir ne vienus metus artimai bendrauti. Tarp jų – dailininkas, dvasininkas, kosmonautas, fenomenalus plaukikas, generolas, aktorius, alpinistai, oro baliono pilotas ir kiti iškilūs, daug nuveikę žmonės. Renginyje dalyvavo ir vienas iš knygos herojų buvęs imtynininkas, generolas Česlovas Jezerskas. Jis pasidalino prisiminimais apie pergales sporte, nepriklausomos Lietuvos kūrimo akimirkas. Šios dvi knygos atrodo labai skirtingos, rašoma skirtingomis temomis, bet jas vienija Lietuvos žmonių istorija ir patirtys.