Balandžio 4 d. Druskininkų savivaldybės viešojoje bibliotekoje įvyko Lietuvos pensininkų sąjungos „Bočiai“ Druskininkų miesto bendrijos organizuotas renginys – bendrijos klubo „Kraitė“ darbų parodos pristatymas „Velykų belaukiant“.
Gausią savo darbų parodą, kupiną džiaugsmingos pavasariškos nuotaikos, atidarė minėto klubo vadovė Janina Klimienė. Parodos lankytojai stebėjosi autorės išradingumu ir darbštumu, apžiūrinėdami įvairiomis technikomis dekoruotus rankų darbo margučius, spalvingus atvirukus, paveikslėlius, karpinius Velykų tematika, originalias puokštes ir velykinius medelius, sukurtus iš gamtos dovanų, žaismingas dėžutes, kraiteles, skirtas kiaušiniams sudėti, jaukius tekstilės ir dekupažo darbelius. Daugelis lankytojų teiravosi parodos autorės patarimų, kaip patiems pasidaryti velykinių dekoracijų ar suvenyrų artėjančių švenčių proga. Janina Klimienė dosniai išdovanojo didelę dalį parodos eksponatų.
Renginio dalyvius ir parodos autorę pasveikino bendrijos vadovė Zita Joana Jančiauskienė, savo dainas susirinkusiesiems skyrė bendrijos mišrus ansamblis „Bočiai“, vadovaujamas Adolfo Tamulionio. Nuoširdumu sužavėjo ansambliečio Vinco Žiūko atliekama jo paties sukurta daina apie mylimus Druskininkus.
Su lietuvių papročiais bei tradicijomis turėjo progą susipažinti renginyje dalyvavę vyresni ir jaunesni ukrainiečiai – neseniai Druskininkuose apsigyvenę karo pabėgėliai.