2022 m. balandžio 15 d. Druskininkuose, ant namo Liškiavos g. 31, buvo atidengta poetų Vytauto Bložės ir Nijolės Miliauskaitės atminimo lenta. Jos autorius – kaunietis skulptorius Aloyzas Janušauskas. Simboliška, kad ši Druskininkų savivaldybės iniciatyva sutapo su Pasauline kultūros diena, įpareigojančia saugoti kultūros vertybes, neleisti laikui užmiršimo dulkėmis užkloti kultūrai nusipelniusių žmonių atminimo. Memorialinę lentą atidengė Druskininkų savivaldybės mero patarėjas Simonas Kazakevičius ir Druskininkų savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė Laima Žėkienė, dalyvaujant Druskininkų savivaldybės administracijos ir kultūros įstaigų atstovams bei poeto sūnui Rimvydui Bložei.
Jau 20 metų prabėgo nuo 2002-ųjų, kai poetas Vytautas Bložė, netekęs žmonos Nijolės Miliauskaitės, paliko Druskininkus. Likimas jiems skyrė būti drauge 27 metus. Iš jų 23 metus sutuoktiniai buvo apsistoję Druskininkuose, Liškiavos g. 31-30.
V. Bložės plunksnai priklauso 23 eilėraščių ir poemų knygos, iš jų 16 išleista gyvenant Druskininkuose. Be to, V. Bložė yra išvertęs ir publikavęs daug užsienio autorių kūrinių, operų libretų, jo poezija publikuota almanachuose, antologijose, rinktinėse, pagal jo tekstus sukurta apie 500 dainų. V. Bložės kūryba buvo įvertinta Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija (1991), poetas yra Jotvingių premijos laureatas (1986), „Poezijos pavasario“ laureatas (1997), „Varpų“ literatūrinės premijos nominantas (2004), taip pat pelnė ir valstybės apdovanojimą – Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžių (2000).
Druskininkuose subrendo ir N. Miliauskaitės kūrybinis talentas. Jis užgeso, suspėjus išleisti 4 poezijos knygas. N. Miliauskaitės kūryba yra įvertinta Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija (2000), poetė yra Zigmo Gėlės premijos laureatė (1986), ji ir pirmoji moteris, apdovanota Lietuvos rašytojų sąjungos premija (1995), pirmoji poetė, pelniusi Jotvingių premiją (1999).