Sausio 26 d. Druskininkų savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko buvusio Lietuvos radijo ir televizijos režisieriaus R. Jarašausko filmo ,,Krokšlys. Du viename” peržiūra. Renginyje dalyvavo ir apie Dzūkijos gamtos grožį kalbėjo svečiai: botanikas, gamtos mokslų daktaras, Dzūkijos nacionalinio parko Gamtos paveldo skyriaus vedėjas M. Lapelė ir gamtininkas, kraštotyrininkas, rašytojas, žurnalistas H. Gudavičius.
R. Jarašausko filme pasakojama apie į nediduką Varėnos krašto miškuose pasislėpusį Krokšlio kaimą . Kaimą upė Ūla dalina į dvi dalis – Krokšlį ir Šumą iš čia ir filmo pavadinimas ,,Du viename‘‘. Viena kaimo pusė buvo Baltarusijos pusėje – Šumas, kita Lietuvos pusėje – Krokšlys. Netoli kaimo yra taip vadinamas „sausas ežerėlis“, kuriame anksčiau kaimo jaunimas lošdavo futbolą ir ganydavo arklius. Dabar ten stovi A. Česnulio paminklas kaimo futbolininkui. 1959 m. kaime buvo kilęs labai didelis gaisras, apėmęs apie 400 ha miškų bei pelkių. Laimei, gaisro liepsnos nepasiekė kaimo. Krokšlio kaimas visais laikais stipria lietuviškumo dvasia buvo pavyzdys kitiems. Šio kaimo žmonės nuo pat legendinių lakūnų žūties pagarbiai puoselėjo jų atminimą – sodino ąžuolus ir statė paminklus.
Tautodailininkas, medžio drožėjas A. Česnulis savo gimtajam kaimui padovanojo S. Dariaus ir S. Girėno skulptūrą. Ji sukurta iš 1933 m. lakūnų garbei pasodintų ąžuoliukų, kuriuos nulaužė 2010 metais pro kaimą praūžusi galinga audra. Skulptūros viršuje sukasi mažas lėktuvėlis – simbolinė „Lituanika”, kuris primena, jog Krokšlio kaime lietuviškumas gyvas jis keliaus iš karto į kartą dar ne vieną šimtmetį. Filmo pristatymo metu savo prisiminimais dalijosi iš šio kaimo kilę tautodailininkas A. Česnuis ir treneris J. Jezepčikas. Bibliotekos direktorė L. Žėkiene padėkojo filmo autoriui R. Jarašauskui, renginio svečiams M. Lapelei ir H. Gudavičiui ir pasidžiaugė ,kad Krošlio kaime užaugę A. Česnulis ir J. Jezepčikas savo gražiais darbais puošia ir garsina Lietuvą.