Druskininkų savivaldybės viešoji biblioteka pasitikdama Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį pakvietė druskininkiečius ir miesto svečius į Nepriklausomybės akto signataro, profesoriaus Bronislovo Genzelio knygos „Politikos laisvamanio užrašai: sovietmetis, Sąjūdis, nūdiena“ pristatymą. Renginys prasidėjo Lietuvos himnu ir Druskininkų savivaldybės viešosios bibliotekos direktorės Laimos Žėkienės sveikinimo žodžiu. Susirinkusius šimtmečio proga pasveikino Lietuvos Respublikos Seimo narys Zenonas Streikus ir padovanojo bibliotekai 1919 metais išleistą Vydūno knygą. Druskininkų ,,Bočių‘‘ mišrus ansamblis (vadovas V.Dansevičius,) susirinkusius pasveikino lietuvių liaudies daina ,,Lietuva tai laukai ir kalneliai‘‘. Savo mintimis apie sovietmetį, Sąjūdį ir dabartį, tautiškumą, tautinės savimonės išlikimą dalijosi knygos autorius Bronislovas Genzelis, Nepriklausomybės akto signataras politikas, mokslų dr. Zigmas Vaišvila, kultūros istorikė, docentė, habilituota humanitarinių mokslų daktarė Ignė Lukšaitė, Druskininkų garbės pilietis Algirdas Valavičius, atsargos pulkininkas Arūnas Dudavičius ir kt.
Nepriklausomybės akto signataras, profesorius Bronius Genzelis pristatydamas knygą, papasakojo: ,,Ši knyga , susideda iš trijų dalių: pirmoje – veiksmas vyksta pačioje imperijoje, antroje – pasakoju apie asmenybės, kurios siekė išlaikyti lietuviškumo dvasią, trečioje dalyje į viską bandau pažvelgti iš laiko perspektyvos – kaip mūsų idealai realizuojasi jau atkūrus valstybę‘‘. Knygoje publikuojami straipsniai, kurie atskleidžia menkai žinomus politikos užkulisius, straipsniai kurie netikėtai keičia žinomų politikų ar visuomenės veikėjų portretus. Profesorius B. Genzelis pasakojo apie Kovo 11-osios Akto būtinybę ir svarbą, kaip buvo svarbu paskelbti Nepriklausomybę dar neįsigalėjus naujai SSRS konstitucijai, kuri būtų užkirtusi kelią išstoti iš sąjungos taikiu būdu, šį faktą jis palygino su Katalonijos padėtimi Ispanijoje. Šiuo metu profesorius rašo įvairių šalių periodiniams moksliniams leidiniams, leidžia knygas bei dalyvauja susitikimuose su visuomene. Pastarojo meto B. Genzelio kūryba atskleidžia Sąjūdžio kūrimosi ir veiklos istoriją.
Kultūros istorikė, docentė, habilituota humanitarinių mokslų daktarė Ignė Lukšaitė ir Nepriklausomybės akto signataro politikas, mokslų dr. Zigmas Vaišvila pasidalijo mintimis, kokį prof. B. Genzelį jie pažįsta. Pasak jų, profesorius būna visoks: ir liūdnas, ir linksmas, tolerantiškas, labai mėgstantis diskutuoti ir svarbiausia niekada nevengiantis atsiprašyti, jei suklydo. Svečiai kalbėjo, kad ši knyga yra tikra Lietuvos atsikūrimo, Sąjūdžio, pasitraukimo iš SSSR istorija. Renginio pabaigoje bibliotekos direktorė Laima Žėkienė pasveikino profesorių B. Genzelį su artėjančiu gimtadieniu, kurį jis švęs Vasario 16–ąją, na o visi renginio dalyviai sugiedojo svečiui ilgiausių metų.